luni, 17 decembrie 2012

Iu-iu-iu...bire...

Bănuiesc că nu sunt adolescentă cu acte în regulă, dacă nu am cel puțin o postare despre iubire (sau plină de iubire) pe an. Așa că o să încerc să-mi exprim părerea despre acest subiect delicat și discutat exagerat de mult de către toate categoriile de vârste.
Adevărul este că m-am tot ferit în ultima vreme să scriu despre asta, probabil din motive personale. Sau pur și simplu nu știam ce să scriu. Nu, nici acum nu știu. Nu știu dacă privesc iubirea cu alți ochi, sau doar cu alte cuvinte. 
E complicată, e simplă, poate nu o înțeleg deloc sau poate o înțeleg prea bine. Poate-mi circulă prin toate venele, ca o boală sau ca ceva vital, poate e prea rapidă și în același timp prea lentă pentru mine. Poate că e doar o însumare de momente și de trăiri, de iluzii. Poate că nici nu există. Dar doar poate. 
Pentru că iubirea este omniprezentă, oriunde, oricând, în oricine, în multe forme, în toate formele. Iubirea este fără pic de logică. Apare și dispare. E infinită și finită, condiționată și necondiționată. Este de toate felurile și culorile. E dulce, e amară, e sărată. Este tot ceea ce îți trebuie, este ceea ce conteaza, pentru că daca o ai, ai totul, iar daca nu, nu (mai) ai nimic.
Iubirea este o problemă continuă, mai mare ca pacea mondială. Ce s-ar face lumea fără iubire? Fără inimi frânte sau lipite la loc. Nu ar mai fi subiecte de filme, de seriale, de războaie. Ce s-ar face lumea fără iubire?
Dacă te-aș întreba despre iubire, mi-ai răspunde cu un nume, nu?


Poate că nu a fost o idee prea bună să scriu despre asta, doar am simțit nevoia s-o fac. Pentru că atunci când aveam 13 anișori, scriam prea multe despre prea multe... Și simțeam nevoia doar de a înceta să mă mai ascund. Anunț propriu și personal: Ada se trezește la viață și o să (semi)revină pe blogul acesta cu postările stupide de acum vreo doi ani, de pe vremea când nu îi păsa cine şi ce citeşte.

8 comentarii:

 1. Ai dreptate, asa e:P.Draguta postarea.

  RăspundețiȘtergere
 2. Ai facut bine ca ai scris , ai scris foarte frumos.Tot ce stiu despre iubire este ca e esentiala , e formula fericirii , este precum , precum faina in paine , nu se poate fara ea..

  RăspundețiȘtergere
 3. Lumea nu va mai exista cand nu va mai fi iubirea!
  Este foarte bine ca ai scris acest articol, mie mi-a placut tare mult.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multam. Dap, nu-mi pot imagina nici eu lumea fara iubire.

   Ștergere
 4. Ai un premiu la mine pe blog: http://viziunidinviata.blogspot.ro/2012/12/un-mic-premiu.html

  RăspundețiȘtergere

© Strange Song 2012 | Blogger Template by Enny Law - Ngetik Dot Com - Nulis