sâmbătă, 28 aprilie 2012

Cand n-are omul ce face...

Armonizat în miile de culori ale noii tale vieți, iubindu-te prea mult pentru a mai spune că nu te numești om. Și totuși, atât de complex încât nici umanitatea nu a avut curajul să te primească cu brațele deschise, așa cum ai fi meritat.
Șii da, ești într-un război continuu între tine și tot ceea ce te înconjoară. Vrei, încerci să fi tu, să te integrezi, să te evidențiezi, săăă... multe. Oare care dintre eurile tale de mai devreme va câștiga? Oare în favoare a ce te vei arunca singur la gunoi?
Un război așa de ilogic și amețitor, încât nu îți mai dai seama pe cine lovești cu acel cuțit improvizat. Nu vezi, iubire? Sângele îți curge din multitudinea de răni. Acum observi? Nu ai vrut să observi de fapt, nu? Ești speriat? Ești și te uiți bezmetic prin jur. Nu înțelegi cum de s-a putut întâmpla una ca asta. Ești așa de sigur că nu te-ai lăsat rănit... Doar știi că ai atacat tu primul, animalic, mânat de frică și dorință, doar știi că nu ai oferit vreo ocazie cuiva să te atingă. 
Te-ai rănit singur, prostuțule! În încercarea ta zadarnică de a te proteja, de a-ți creea mediul perfect ai uitat să trăiești. Te-ai legat singur cu niște lanțuri mult prea grele. Dar nu orice fel de lanțuri - lanțuri aurite, de firmă. Ca să moară toți Du$$mAn!!.
Daaaaar nu e doar atât. Dacă ar fi fost doar atât nu ai mai fi fost omuleț. Căci tu poți supraviețuii în orice mediu, poți să renaști din cenușă de un infinit de ori. Nu contează cat de rănit ești, nu contează câte inimi ai pierdut pe drum, nu contează și nu va conta căci tu ești centrul universului tău și chiar și pe patul de moarte ai un univers plin cu viitoruri la picioarele tale.

Altceva? 
Vise. Hai să visăm la vise. Hai să visăm cu atâta ardoare la niște vise imposibile încât tot universul să se întoarcă cu susul în jos și să ne facă pe plac. 

Și acum plec. Iar.



5 comentarii:

  1. ook vad ca ai sters comu?
    chestia asta ce ai scris mai sus e plictisitoare si fara sens(nu-l mai sterge)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce simt de observatie genial ai!
    Nu, n-are sens. Nu, nu conteaza.

    RăspundețiȘtergere
  3. URSI PANDA data viitoare scrie despre ursii panda

    RăspundețiȘtergere
  4. femeie, scrie tu despre ursi panda! Eu scriu despre ursii panda ce-mi topaie pe creerasi! papagalule! >:P

    RăspundețiȘtergere
  5. scrie despre papagali:))

    RăspundețiȘtergere